Kamerorkest En Suite is een bijzonder orkest. Het kenmerkt zich door een ongedwongen sfeer. En Suite staat voor de juiste balans tussen presteren en ontspanning. 

Onder leiding van onze jonge, inspirerende dirigent Mark Walter spelen wij uiteenlopende werken uit het vroeg-klassieke repertoire. Maar ook oudere en nieuwere muziek worden niet geschuwd. Verder wordt af en toe samengewerkt met koren. Zo voerde En Suite in 2019 het Requiem van Mozart uit, samen met het projectkoor Col Canto.

Op dit moment bestaat de vaste bezetting uit 23 musici. Soms worden ook solisten aangetrokken.

 

Een korte geschiedenis

Kamerorkest En Suite is opgericht in 1997. Vóór die tijd speelden de toenmalige leden mee in het Groot Orkest van Muziekschool Noord, een orkest voor volwassen leden van de muziekschool. Dit orkest stond onder leiding van Dieuwke Berkelaar.

Toen de muziekschool moest stoppen met lessen aan volwassenen, verviel ook het bestaansrecht van het orkest. Maar in plaats van opheffing besloten de leden en de dirigent tot verzelfstandiging. Het orkest werd een vereniging. Dieuwke Berkelaar bleef dirigent en artistiek leider en er kwam een bestuur. En zo werd Kamerorkest En Suite geboren.

De naamgeving symboliseert zowel de voortzetting van het Groot Orkest in En Suite als de omvang van het orkest.

Dieuwke Berkelaar gaf tot 2015 leiding aan het orkest. Sinds 1 januari 2018 is Mark Walter dirigent.